Bouwkundige brandpreventie

Uw partner in brandpreventieve maatregelen & renovaties

Contact Opnemen
  • In-house expertise
  • Scherpe prijzen
  • Vast aanspreekpunt
  • Flexibel

Brandpreventie

Wij van de FK Group hebben een hart voor brandpreventie. Ieder gebouw moet beschermd zijn tegen één van de ergste en verwoestende rampen: brand. Een brand richt namelijk niet alleen veel schade aan, het zorgt ieder jaar ook voor veel slachtoffers. Jammer genoeg zien wij nog steeds dat heel veel gebouwen niet optimaal brandveilig zijn. Daarom helpen wij u graag met bouwkundige brandpreventie en advies, zodat u er zeker van bent dat uw gebouw(en) 100% veilig is. Hieronder vindt u een beknopte samenvatting van veel van onze activiteiten. Heeft u interesse in één of meerdere van deze brandpreventie maatregelen, of heeft u een speciale wens? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op voor advies. Dan zullen we samen kijken naar een gepaste oplossing voor uw situatie.

Contact Opnemen

Advies en het aannemen van projecten

De kracht van onze service is tweevoudig. Brandpreventie komt namelijk niet alleen in de vorm van de juiste producten, maar ook in de vorm van advies. Uiteindelijk streven wij er naar om ieder gebouw zo brandveilig mogelijk in te richten. Wij geven daarom ook graag advies naar de beste mogelijkheden op dit gebied. Naast dat u een goede indicatie krijgt wat er moet gebeuren en wat er geplaatst moet worden, krijgt u ook een beter idee van brandveiligheid en de acties die ondernomen moeten worden tijdens een ontruiming vanwege vuur, rook en brand.

Het aannemen van projecten is dan ook onze core business. Of het nu gaat om een groot gebouw of een klein pand, wij hebben een passende oplossing voor u. Hierbij maakt het ook niet uit of het nu nieuwbouw is, of dat er een oud gebouw ter renovatie brandveilig gemaakt moet worden. Dankzij onze nauwe samenwerking met leveranciers en onze ervaring op meerdere grote en kleine projecten, kunnen wij altijd de meest veilige en prettige optie realiseren.

Contact Opnemen

Projecten

Een greep uit onze opgeleverde projecten

Brandkleppen brandwerend bekleed

Hoogvliet

Staalbekleed

Almere

Brandwerende plafonds

Amsterdam

Bouwkundig brandpreventie

Bij ons van de FK Group kunt u terecht voor al uw vormen van bouwkundig brandpreventie. Ongeacht uw situatie (of dat van uw gebouw), wij realiseren de perfecte optie voor u. Wij hebben jarenlange ervaring met bouwkundig brandpreventie in zowel nieuwbouw als renovatie projecten. Dankzij ons nauw contact met fabrieken en leveranciers kunnen we altijd de beste en meest veilige producten en services bieden.

Contact Opnemen

Brandwerend afdichten

Brandwerend afdichten is een belangrijk onderdeel van de brandpreventie. Het is een overkoepelende term voor meerdere oplossingen die allen één doel hebben: Voorkomen dat brand (en rook) door kan slaan naar meerdere ruimtes. Het grote verschil tussen een kleine brand die gemakkelijk te blussen is en een uitslaande brand, is vaak hoe snel een brand zich kan verplaatsen naar aanliggende ruimtes. Met brandwerend afdichten kunt u dit zo goed mogelijk voorkomen, zodat een een kleine brand niet het gehele gebouw in de as kan leggen. Dit zijn een paar van de belangrijkste voren van brandwerend afdichten:

Staalbekleding

Het is een trend die al langer bestaat, maar nog steeds hard aan het groeien is: stalen draagconstructies. Mocht er een brand uitbreken, dan mogen deze staalconstructies natuurlijk niet bezwijken. Om die reden wordt er staalbekleding aangebracht dat brandwerend is. Wij meten uw staalconstructie op, en zorgen er voor dat de staalbekleding op maat geplaatst kan worden. Dit zorgt er voor dat de gehele staalconstructie voldoet aan de gestelde regelgeving.

Brandmanchetten

Brandmanchetten dienen een belangrijke rol in het voorkomen van de verspreiding van rook en vuur. Ze worden geïnstalleerd op buizen die door een brandscheiding gaan. Wanneer er brand uit zou breken, dan kan rook en vuur niet door een brandscheiding, maar wel door de buizen die hierdoor gaan. Brandmanchetten sluiten in het geval van brand de buis af, waardoor de brand zich niet gemakkelijk verder kan ontwikkelen. Daarnaast voorkomt het ook de rookverspreiding.

Brandkleppen

Brandkleppen zijn systemen die op bijvoorbeeld een ventilatiekanaal geplaatst kunnen worden. Brand kan zich namelijk erg gemakkelijk verplaatsen via dit soort kanalen. Tijdens een brand is rookverspreiding echter één van de grootste problemen. Rookontwikkeling kan zich namelijk heel snel verspreiden door ventilatiekanalen, en kan voor gevaar en grote paniek zorgen onder alle mensen in het gebouw. Brandkleppen sluiten zich in geval van brand af, waardoor rook zich niet gemakkelijk kan verspreiden via deze kanalen.

Vlinderkleppen

Dit zijn de specifieke kleppen die geplaatst worden om bijvoorbeeld luchtkanalen af te kunnen dichten in geval van brand. De naam heeft hebben vlinderkleppen te danken aan hun vorm. Ze vouwen namelijk open in de vorm van een een vlinder die zijn vleugels uitslaat.

Brandwerende isolatie

Isolatie heeft natuurlijk een belangrijke functie in ieder gebouw. Maar wist u dat isolatie ook een kritieke rol kan spelen bij brandpreventie? Door brandwerende isolatie te plaatsen zal vuur zich veel minder snel kunnen verspreiden op de geplaatste plekken. Hierdoor kunnen mensen snel en veilig worden geëvacueerd, en kunnen de hulpdiensten op tijd ter plekke komen voordat de brand uit kan slaan.

Inspectieluiken

Technische installaties zoals leidingen en kabels worden om logische redenen veilig weggewerkt. In geval van brand zijn ze dan ook goed beveiligd. Maar voor onderhoud is het noodzakelijk dat ze wel geïnspecteerd en onderhouden kunnen worden. Hier komen de brandwerende inspectieluiken bij kijken. Deze inspectieluiken houden de brand namelijk tegen, maar zijn wel open te maken wanneer er onderhoud plaats moet vinden.

Brandwerende plafonds

Vuur en warmte verspreiden zich om hoog. Veel branden lopen dan ook uit de hand via het plafond. Brandwerende plafonds zijn dan ook één van de beste maatregelen in ieder gebouw. Dankzij de brandwerende elementen die hierin verwerkt zitten zal het het vuur minder snel doen geleiden, waardoor de hulpdiensten een grotere kans hebben om tijdig in te kunnen grijpen.

Brandwerende wanden

Samen met brandwerende plafonds zijn brandwerende wanden de basis van brandpreventie. Dankzij hun brandwerende werking voorkomen ze dat vuur snel uit kan slaan tot een volwaardige brand. Eén van onze specialisten kan een brandpreventie plan opstellen hoe jouw gebouw brandwerende wanden kan krijgen.

Neem contact op

Is uw pand brandveilig genoeg?

Contact opnemen

Brandpreventieve maatregelen & renovaties.
© 2020 FK Group Algemene voorwaarden